Who Claims the Children as Dependents on Their Tax Return After Divorce?

In the absence of any specific agreement, the primary custodial parent, (or the parent with greater than 50% custodial time with the children), is entitled to claim the exemptions. (IRS Code § 52(e)). If a parent is behind in child support, that parent cannot take the exemption for the year in which he failed to pay support.












